Varsás Pince
Borkóstoló csomagjaink
Sok szeretettel várjuk a térség 5 településéről, a legkiválóbb termelőitől kiválasztott borok iránt érdeklődőket. A kínált, kiváló, friss évjáratú borok zamat- és ízvilágában visszaköszönnek a lágyabb, dolomiton termelt könnyed borok és a Keszthelyi-hegység bazalt-régiójáról a testesebb, karakteresebb savakban gazdag borok egyaránt.
A borkóstolók helyszínéül a tágas, maximum 24 fő befogadására alkalmas pincetermünk szolgál. Télen fűtött kóstolóterem hangulata teszi még élvezetesebbé a pillanatot. A borkóstolóra érkezők megnézhetik szárazpincénket, bepillantást nyerhetnek a bortrezoros kínálat részleteibe. Számunkra fontos, hogy a vendég jól érezze magát, szeretünk mindenkivel beszélgetni, időt adni a borok megismerésére.
Ahhoz, hogy a borok illatát, zamatát élvezzék, nem kell borszakértőnek lenniük, de ha borkóstolás közben figyelnek néhány szempontra, akkor teljesen más élményt nyújthat egy-egy pohárba töltött ital. Nem is gondolnák, mennyire fel tudja dobni a borkóstolást, ha előre kipróbált és megtervezett borsort kóstol végig az ember.
Állandó nyitva tartásunk nincs, így az időpontok, a programok mélysége, a kóstolni kívánt borok számának egyeztetése szükségeltetik. Mi igyekeztünk a legjobb Keszthely környéki borsorokat és ezzel együtt kínálatot is kialakítani!
Bemutatóink mellé igény szerint választható egységes tartalommal rendelkező borkorcsolya.
Borkorcsolya, menüsor
A szőlészeteket és a borvidéket bemutató videó megtekintése.
5-8. tétel boraihoz:
- pogácsa, sajtos, köményes és szezámmagos kocka, dió, alma
- szőlőskertben termett zöldséges pástétom, friss kenyér
- töpörtyűkrémes kenyérfalatkák
- szalonna, vékony sonka, puha sajt, friss kenyér
- gombakrémes pástétom, szőlőmag őrleménnyel bekeverve, friss kenyér
- kerti bazsalikomos pesto, friss kenyér
- vastag sonka, kolbász, kék sajt és camembert.
Ajánlatunk tartalma
Borbemutató programunk a Kelet-Zalai Szőlős és Borosgazdák és pincészeteik általános bemutatásával kezdődik, a vendégek közben megtekintik a pincét. Pincénkben lehetőség nyílik 5 illetve 8 tétel kóstolására, melyeket a házigazda ismertet a kedves vendégeinkkel. Részletesen bemutatja a borokat, mesél a pince történetéről, a szőlőről, a borról és a szőlőtermesztés, borkultúra szépségéről.
A Varsás Pince lehetőséget biztosít több, mint 40 különböző fajta bor kóstolására, a környék kiváló pincészetei közül. Így a gyenesdiási Rádi Pincészet mellett, a vonyarci Papp Attila pincészetének, valamint a vashegyi Papp és fiai pince bemutatkozásának. Akárcsak a cserszegtomaji Romsics pincészetnek, vagy Várvölgyön a Simon pincészetnek, de egyben a kiváló Decsics pincészetnek is Reziből.
A Varsás Pince borkóstolóján a szárazpince bemutatása és üdvözlőital elfogyasztása után lehetőség nyílik vendégfogadó termünkben helyet foglalni, kóstolgatni egy tartalmas ‘borkorcsolya’ mellett, és jókat beszélgetni.
A program időtartama 1,5-2 óra.
Lehetőség van a borkóstolóink végén vendégeinknek vásárolni borkínálatunkból!
5 boros kóstoló sorok
Ára: 6.900,- Ft/fő
Min létszám: 7 fő; a program időtartama, max: 1,5 óra.
A fenti árak az Áfá-t tartalmazzák! Számlaigényeket, kérjük, előre jelezzék.
8 boros kóstoló sorok
Ára: 9.900,- Ft/fő
Min létszám: 7 fő; a program időtartama, max: 2,0 óra.
A fenti árak az Áfá-t tartalmazzák! Számlaigényeket, kérjük, előre jelezzék.
Foglaljon időpontot
Kínálás
Kedves Vendégeink talán nem is gondolnák, hogy milyen sokat számít, hogy mennyire vannak behűtve a kínált tételek. A borok ugyanis teljesen más ízjegyeket mutatnak, ha nem megfelelő hőfokon kóstolják. Ez viszont eltérő az egyes bortípusoknál:
- a pezsgőket és a habzóborokat 8-10 fokon,
- a könnyedebb, vagy közepesen telt fehérborokat 10-12 fokon, a testesebbeket 12-14 fokon,
- a közepes vagy testes vörösborokat 16-18 fokon, de a könnyedebbeket pár fokkal hűvösebb hőmérsékleten tartjuk,
- az édes borokat pedig 8-10 fokra hűtve kínáljuk.
A borkóstolókon kísérőként résztvevő gyermekek, vagy „vezető beosztásban” lévő /sofőr/ személyek a fenti árakból 30 % kedvezményt kapnak, a kóstoltatott borok helyett házi szörpöket kínálunk részükre.
Ételek
A borok és az ételek összekóstolása igazán izgalmas kaland, mert a jó párosítás plusz íz élményt ad mind az ételhez, mind az italhoz. A borkorcsolyákat ezek szerint próbáltuk összeállítani. Esztétikus bambusztálakon kínáljuk a rágcsálnivaló finomságokat.
A hidratálásra is ügyeljenek, a szervezet hálás lesz érte, ha vizet is fogyasztanak kóstolás közben.
A borkóstoló közben jegyzeteljenek
A kóstolás során folyamatosan írják le a benyomásaikat. Persze nagyon izgalmas, ha vadrezeda illat mellett a körte, vagy a mandula is kikacsint az ízek közül, de az is, ha néhány fajta a nyári almát idézi utóízében, ami szintén észrevehető tájjelleg, akárcsak az ibolyaillat a lágyabb finomabb karaktereknél. Érdemes így is kóstolni!
De ha az illat csupán egy emléket idéz fel Önökben, akkor is lehet, hogy azt emiatt később is szívesebben kóstolják vissza. A saját gondolataik biztos, hogy még emlékezetesebbé teszik a közös kóstolást. Végül összehasonlíthatják a véleményeket és akár meg is szavazhatják az aznapi közönség kedvencet.
Helyszín: VARSÁS Pince és rendezvénytere, 8315-Gyenesdiás, Iskola u. 2/1. /
(Megközelítés, parkolás: VARSÁS Apartmanház felől is lehetséges, Szőlőhegyi u. 9.)
Információ: Gál Emese, egyéni vállalkozó és Gálné Németh Ildikó üzletvezető /30-4516927/, asztalfoglalás: apartman.varsas@gmail.com