+36 30 4516 927 apartman.varsas@gmail.com
Látnivalók és nevezetességek

Gyenesdiás

Az Apartmanház Gyenesdiás legszebb fekvésű részén található, a Felgyenesi részen. A család- és gyerekbarát üdülő nagyközség a Nyugat-Balaton térség egyik legszebb természeti környezetében helyezkedik el. A Balaton és a Keszthelyi-hegység ölelésében a családok kedvükre hódolhatnak a vízpart nyújtotta örömökben, hiszen a Balaton legjobb strandjának többször megválasztott Diási Játékstrand mellett, még egy nagyszerűen felszerelt, kisebb, bájos Lidóstrand is található Gyenesdiáson.

Az Apartmanháztól indulva sok az erdei látnivaló is. A Keszthelyi-hegység kapuzatának számító Nagymező Kirándulóközponttól és a Festetics Imre Élményközponttól és Állatsimogatótól egyformán 750 m-re található, a Kék+ turistajelzés mentén, az országos Kék jelzés szomszédságában. A Balatoni Bringakörútról letérő kerékpáros utak legszebb szakaszai a szomszédos utcákból visznek fel a Festetics-kilátókhoz és más kerékpáros attrakciókhoz. A gyalog 20 percre található gyenesdiási modern Sportlőtéren szakszerű irányítás mellett nyílt napokon az amatőrök is kipróbálhatják az agyaggalamb-lövészetet, valamint pisztollyal és sörétes fegyverekkel is lehet lőni. A Sportlőtér a Nagymező erdei kirándulóközpont közelében található. A Balaton 30 perces sétával kényelmesen megközelíthető, de kerékpárral is biztonságos.

Az Apartmanház Gyenesdiás legszebb fekvésű részén található, a Felgyenesi részen. A család- és gyerekbarát üdülő nagyközség a Nyugat-Balaton térség egyik legszebb természeti környezetében helyezkedik el. A Balaton és a Keszthelyi-hegység ölelésében a családok kedvükre hódolhatnak a vízpart nyújtotta örömökben, hiszen a Balaton legjobb strandjának többször megválasztott Diási Játékstrand mellett, még egy nagyszerűen felszerelt, kisebb, bájos Lidóstrand is található Gyenesdiáson.

Mindezeken túl még van a településen Avar történeti örökség és Törökkori pincehajlék /Dornyai pince – 1644, Vízimalom és Herbárium, Történelmi Emlékpark/ is. Számtalan az egyéb kikapcsolódási lehetőség is a családoknak, baráti közösségeknek (Bowling-squash-biliárd, korongozás, tűzikovács műhely, lovaglás, vitorlázás, sétahajózás, horgászat, állatsimogató.) A közelben található a Festetics Imre Élményközpont, gyönyörűen felújított játszótérrel valamint a Festetics kilátó, alatta 16 állomásos erdei tornapályával. A Fénykereszthez és Mária szoborhoz panorámás utak vezetnek, sok tanösvénnyel.

Az erdőben Vállus kisközség irányába a Büdöskúti erdész– és vadászközpont 90 perces túrával szintén megjárható. Egész évben várjuk a kerékpáros és bakancsos turistákat, vadászokat és az ökológiai gondolkodású kikapcsolódni vágyókat is.

Néhány kilométerre Keszthelyen, a nagyon szépen kiépült és egész napos programkínálatot adó a Festetics-kastély és parkja, a Balatoni Múzeum, a Balaton-parti rendezvénytér, a Főtér, valamint a Balaton kulturális fővárosaként számtalan egyéb múzeuma örvendezteti meg az arra kíváncsiskodókat. A gyógyulni vágyókat és a wellness kedvelőket, a 8 km-re lévő Hévízi-tó és szépen megújult belvárosa várja, az élményeket keresőknek pedig a helyi fesztiválok, koncertek, piaci és vásári forgatagok nyújtanak maximális élvezetet.

Várja Önöket Gyenesdiás!

https://www.gyenesdias.info.hu/

https://www.gyenesdias.info.hu/programok/

https://west-balaton.hu/keszthely/keszthely-latnivalok#nezet=list&oldal=1

Csomagajánlatok Gyenesdiáson

Foglaljanak nálunk egy, akár több napra!

Lehet bicajozni, túrázni, kikapcsolódni, a Varsás 4 Évszak Apartmanház vendégeinek minden évszakban kínálja magát a Balaton, vagy a Keszthelyi-hegység!

Nálunk és velünk nem fog unatkozni!

https://www.balatonbike365.hu/turautvonal/134-gyenesdias-budoskut

https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/kis-balaton-latogatokozpont-hu-471349

https://kajakszigetbalaton.hu/

https://monisuti.hu/

https://kakukkfuporta.hu/

https://ligetplexcinema.hu/home